Caritas in België

Caritas en Belgique

Caritas in Belgien

Samen sofa slapen

Meer en meer jongeren slapen noodgedwongen bij vrienden op de sofa.
Zet het probleem mee op de kaart. Slaap een nacht in je zetel en deel een foto op sociale media met de hashtag:

Caritas zkt Vrijwilliger

Deze nieuwe Housing Café-vrijwilligers begeleiden erkende vluchtelingen in hun zoektocht naar een woning.

BLOG: Environnement, pauvreté: même combat !

"Laudato Si", "Loué sois-tu". Sous ses apparences bucoliques, notre pape vient d’adopter, avec sa première encyclique, une position d’une force inouïe, au point qu’un intervenant sur la chaîne américaine à large audience "Fox News" vient de le déclarer "L’homme le plus dangereux de la planète".

BLOG: Grieks drama in (te) veel bedrijven

Er komt dus – althans voorlopig en in de voorwaardelijke wijze – geen Grexit.

Het gebricoleerde compromis, net voor de deadline - Europa op z’n best – was echter geen eindplus, enkel het begin. De saga gaat verder. Week na week, pakket na pakket, komen er nieuwe verplichtingen of hervormingen bij, die daarbij door een grote meerderheid in het Griekse parlement gelaten worden goedgekeurd. Voor de reeds kapot bespaarde Griekse economie wordt dit een zeer zware dobber, maar allicht nog net verkiesbaar boven de abyss van een Nieuwe Drachme in vrije val.