Caritas in België

Caritas en Belgique

Caritas in Belgien

Verwoestende aardbeving in Nepal / Tremblement de terre destructeur au Népal

Caritas Nepal zet alle krachten in om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de ongewoon krachtige aardbeving. De beving had een kracht van 7.9. Het epicentrum lag tussen de hoofdstad Kathmandu en de stad Pokhara. Caritas België biedt hulp aan via het internationale Caritas-netwerk en maakt alvast 100.000 euro vrij om in die hulp te voorzien.

>> Lees meer

Le Népal a été secoué par un tremblement de terre de magnitude 7.9. Son épicentre était situé entre la capitale, Katmandu et la ville de Pokhara. Les informations parlent de dégâts importants, des centaines de morts et autant de blessés. Mais en l’absence de lignes de communication utilisables, il est difficile de procéder à un état des lieux pour l'instant. Caritas Belgique offres une assistance par leur réseau international et elle a  déjà  prévu € 100 000 pour fournir cette assistance.

>> Lire plus

Op straat revalideren na verwijderen van tumor

Daklozen hebben ook na de winter nood aan medische zorg

Met de lente in zicht, stoppen de grote Belgische steden hun Winterplannen voor dak- en thuislozen. De ergste koude is dan wel achter de rug, zomerse dagen zijn nog lang niet in het verschiet. En zelfs in een zomer, blijven dak- en thuislozen nood hebben aan medische zorg. Zeker wanneer zij lijden aan chronische of psychische aandoeningen zoals psychoses, diabetes, kanker of HIV.

>> Lees verder

Leven of dood

Caritas International ondertekende met acht andere humanitaire organisaties een open brief en vragen de Belgische regering om het volledige budget voor humanitaire hulp van vorig jaar uit te geven zoals beloofd en voorzien is.

"Het aantal brandhaarden is dan ook niet bij te houden. En toch. En toch heeft de Belgische regering vorig jaar slechts 2/3 van haar budget voor humanitaire hulp uitgegeven."

Lees hier de brief >>

Caritas en Kinderarmoede

Caritas Vlaanderen is sinds kort ook actief rond het thema "Kinderarmoede". We zetten in op lokale actoren en op de integrale jeugdhulp om gezinsarmoede duurzaam te bestrijden.

>> Lees verder

Midden-Oosten / Moyen-Orient

MIDDEN-OOSTEN: HELPEN OP ALLE FRONTEN

De burger als doelwit, gevangen in de hel van Gaza of vervolgd in Mosul, de Syrische crisis en haar onophoudelijke wreedheden: de horror in de regio bereikte een hoogtepunt. Niets doen is geen optie. Caritas International en haar partners werken op alle fronten.

>> Help ons helpen

MOYEN-ORIENT: AGIR SUR TOUS LES FRONTS

Piégés dans l’enfer de Gaza ou persécutés à Mossoul, les images de civils pris pour cibles dépassent l’entendement. Tandis que la crise syrienne apporte chaque jour son nouveau lot d’atrocités, l’horreur atteint aujourd’hui son paroxysme dans la région. L’immobilisme n’est pas une option. Caritas International et ses partenaires agissent sur tous les fronts.

>> Aidez-nous à aider