Caritas in België

Caritas en Belgique

Caritas in Belgien

Op straat revalideren na verwijderen van tumor

Daklozen hebben ook na de winter nood aan medische zorg

Met de lente in zicht, stoppen de grote Belgische steden hun Winterplannen voor dak- en thuislozen. De ergste koude is dan wel achter de rug, zomerse dagen zijn nog lang niet in het verschiet. En zelfs in een zomer, blijven dak- en thuislozen nood hebben aan medische zorg. Zeker wanneer zij lijden aan chronische of psychische aandoeningen zoals psychoses, diabetes, kanker of HIV.

>> Lees verder

Leven of dood

Caritas International ondertekende met acht andere humanitaire organisaties een open brief en vragen de Belgische regering om het volledige budget voor humanitaire hulp van vorig jaar uit te geven zoals beloofd en voorzien is.

"Het aantal brandhaarden is dan ook niet bij te houden. En toch. En toch heeft de Belgische regering vorig jaar slechts 2/3 van haar budget voor humanitaire hulp uitgegeven."

Lees hier de brief >>

Caritas en Kinderarmoede

Caritas Vlaanderen is sinds kort ook actief rond het thema "Kinderarmoede". We zetten in op lokale actoren en op de integrale jeugdhulp om gezinsarmoede duurzaam te bestrijden.

>> Lees verder

Midden-Oosten / Moyen-Orient

MIDDEN-OOSTEN: HELPEN OP ALLE FRONTEN

De burger als doelwit, gevangen in de hel van Gaza of vervolgd in Mosul, de Syrische crisis en haar onophoudelijke wreedheden: de horror in de regio bereikte een hoogtepunt. Niets doen is geen optie. Caritas International en haar partners werken op alle fronten.

>> Help ons helpen

MOYEN-ORIENT: AGIR SUR TOUS LES FRONTS

Piégés dans l’enfer de Gaza ou persécutés à Mossoul, les images de civils pris pour cibles dépassent l’entendement. Tandis que la crise syrienne apporte chaque jour son nouveau lot d’atrocités, l’horreur atteint aujourd’hui son paroxysme dans la région. L’immobilisme n’est pas une option. Caritas International et ses partenaires agissent sur tous les fronts.

>> Aidez-nous à aider

Ten huize van

Op de studiedag van 11 oktober 2013 “Vele brillen, één verhaal. Christelijke identiteit en inspiratie anno 2015” hadden de deelnemers de keuze om twee van de tien workshops bij te wonen. De workshopbegeleiders hervatten nu hun workshop in hun eigen voorziening.

>> Lees meer