Caritas in België

Caritas en Belgique

Caritas in Belgien

Wat is er aan de hand in Burundi?

Het gaat slecht met Burundi, één van de armste landen ter wereld. Het lans is sinds maanden in een acute crisissituatie beland. Er vielen een 70-tal slachtoffers tijdens anti-regime manifestaties in mei en juni 2015. Hoe is het zover gekomen? Lees verder.

Opnieuw zware aardschok in Nepal / Un nouveau choc majeur frappe le Népal

Nepal werd opnieuw getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7.4 op de schaal van Richter en dit amper twee weken na de vernietigende schok die het leven kostte aan 8.000 personen. De schade is enorm. De voorlopige balans kan alleen nog zwaarder worden. Overlevenden van 25 april worden hierbij niet gespaard. Help ons helpen!

>> Lees meer

Un nouveau séisme majeur de 7.4 sur l’échelle de Richter a frappé le ‪Népal, à peine 15 jours après la catastrophe qui a couté la vie à plus de 8.000 personnes. Les dégâts sont considérables et le bilan provisoire est amené à s’alourdir. Ces répliques n’épargnent pas les rescapés du 25 avril, contraints de survivre dans des conditions déplorables. Aidez-nous à aider.

>> Lire plus

Op straat revalideren na verwijderen van tumor

Daklozen hebben ook na de winter nood aan medische zorg

Met de lente in zicht, stoppen de grote Belgische steden hun Winterplannen voor dak- en thuislozen. De ergste koude is dan wel achter de rug, zomerse dagen zijn nog lang niet in het verschiet. En zelfs in een zomer, blijven dak- en thuislozen nood hebben aan medische zorg. Zeker wanneer zij lijden aan chronische of psychische aandoeningen zoals psychoses, diabetes, kanker of HIV.

>> Lees verder

Leven of dood

Caritas International ondertekende met acht andere humanitaire organisaties een open brief en vragen de Belgische regering om het volledige budget voor humanitaire hulp van vorig jaar uit te geven zoals beloofd en voorzien is.

"Het aantal brandhaarden is dan ook niet bij te houden. En toch. En toch heeft de Belgische regering vorig jaar slechts 2/3 van haar budget voor humanitaire hulp uitgegeven."

Lees hier de brief >>

Caritas en Kinderarmoede

Caritas Vlaanderen is sinds kort ook actief rond het thema "Kinderarmoede". We zetten in op lokale actoren en op de integrale jeugdhulp om gezinsarmoede duurzaam te bestrijden.

>> Lees verder